Avlsmål


Stald Bønne har fungeret siden 2003, hvor den første shetlandspony blev indkøbt. I dag avler jeg dem i standard størrelse – i farven sort. Navnet Bønne stammer fra mit kælenavn igennem årene, som er blevet taget med ind i avlen af shetlandsponyer.

For at danne sig et indblik i hvad man forventer af en shetlandspony, så har den Internationale shetlandsdommer Pat Renwick, udtalt sig følgende om bedømmelse af shetlandsponyer i Horse and Hound d. 7/3-1996;

"Det vigtigste karakteteristika, at være opmærksom på, når man bedømmer en shetlandspony er at de udstråler livskraft, styrke (udholdenhed) og robushed. Lige meget om ponyen måler 28 inches (71 cm) eller 42 inches (107 cm), skal de have fri, aktiv og korrekt (lige) bevægelse med godt undergreb. Hovene skal være runde og stærke. En stærk muskluløs kropsbygning, kønne udtryksfulde øjne og føre lemmer med hovskæg, samt rigelig hår i pandelok, man og hale ønskes ligeledes. I deres naturlige omgivelse strejfer de om i sumpede moseområder og i bjerge. her har de levet under strenge, hårde og barske forhold, hvilket man skal huske i forbindelse med bedømmelse af disse små naturponyer. Jeg tror deres oprindelse har været afgørende for deres beslutsomme væsen og venlige tgemperament, hvilket gør den til super konkurrencedeltager for både børn og voksne, på et bredt område både vist ved hånd og i arbejde. "

 

 

Min første pony; Vandmøllens Boline, Bedste kørte ekvipage ved materialprøven 2007

 

Min intention er, at avle sunde og holdbare shetlandsponyer med et godt temperament samt en god opvækst. Derudover bliver der lagt vægt på, at de skal være udtryksfulde og betydelige med en korrekt bevægelse.  Jeg lægger stor vægt på, at mine ponyer er tillidsfulde og nemme at omgås med.

 

Maaike Liebas

 

 Jeg har i perioden 2008 – 2013 fået opbygget de linjer, som har været mit ønske, og som  skal være grundlaget for avlen af de næste generationer fremover. Det er mit ønske at være indehaver af få - men kvalitetspræget antal avlshopper, som er i stand til at føre linjerne videre i deres afkom. Dette vedligeholdes ved den korrekte kombination med valg af avlshingste.

 

Bon Fire v.d Hagenstee; Over All Res. Champion + Skuets Bedste hingst, Ribe 2011

 

Der kan være lejlighedsvis være ponyer til salg - hvis nogen har vakt interesse, så kontakt mig gerne for yderligere oplysninger. 

 

 

 

Bettina Lykke Bøjsen

Tlf.: 4028 4312

Bettina.boejsen@gmail.com