Nyheder / Nyheder 2011 - 2013

Nyheder 2011 - 2013

Nyheder

   
   
 
Oktober 2013:
 
Ja selvom det ikke er min, så bliver jeg jo nødt til lige at nævne årets Materialprøve.
 
Jeg havde fået fornøjelsen af Dorthe, til at skulle løbe lange liner med hendes hingst, Vadehavets Esterbaan.
Efter et godt stykke tids træning, gjorde knægten i forrig weekend, rent bord ved årets Materialprøve, og vandt titlen i Jylland. Det har været et spændende forløb, som det altid er med de unge hingste. Esterbaan har klaret alle ting virkelig flot med sit gode temperament, så der er ikke noget at sige til, at Dorthe er meget stolt af hendes guldklump.
Et stort tillykke med ham!
 
 
 Foto: de Baan
 
 
 
Årets Oktobershow er vel overstået.
 
I år deltog jeg med hoppeføllet, Vadehavets Ice Fire, og 1 års hingsten Bønnes Youngster.
 
Det var noget af en opgave for Ice Fire at være i byen uden sin mor. Men den norske dommer, Stein Langeøren kunne godt se igennem hende frække opførsel, og placerede hende på fløjen i hoppeføl med følgende beskrivelse: kommer senere
 
Senere på dagen var tid til finalen, hvor Bedste hoppeføl skulle findes på dagen. Det gjorde hun rigtig flot, så det resulterede i, at hun modtog titlen som Bedste Hoppeføl på dagen.
 
Vadehavets Ice Fire, Klassevinder + Bedste Hoppeføl Oktobershow 2013.
 
 
 
Bønnes Youngster var i et godt hold på 5 1 års hingste. Han endte som nr. 2, bagved en velfortjent fløjplads til Bakkegårdens James, ejet af Stald Vestermarken.
Han modtog følgende beskrivelse: Kommer senere
 
Bønnes Youngster, Nr. 2 + Finaledeltager, Oktobershowet 2013. 
 
 
Bønnes Memory er blevet solgt til Stutteri Bjørholm v/ Heidi K. Nielsen. Det var ellers planen, at Memory skulle indgå i avlen indefor de næste par år ved mig. Men da Heidi søgte en stor sort unghoppe, så gav jeg hende buddet om at se nærmere på hende hvis hun havde lyst. Og hun faldt lige i Heidis smag, så det er dejligt at kunne sælge noget materiale, som andre kan se mulighederne i. Jeg ønsker Heidi og familien held og lykke med hende fremover. Se mere på www.stutteri-bjornholm.dk
 
 
 

 

Bønnes Memory, 2 år, sommeren 2013.

 

 

 
September
I sidste weekend gjorde Stepelo det særdeles godt til et af årets højdepunkter i Holland.

De havde hele 3 afkom med fra Spartacus van Aruba, som er far til Bønnes Youngster.

Youngsters to ½ søstre, Dana van Stepelo og Doortje van Stepelo fik henholdsvis 1. og 2. præmie.

Ynskes datter Dolores van Stepelo fik en 2. præmie, og stod lige bagved endnu en Spartacus datter,som modtog 1. præmie.

Et stort tillykke ti Edith og Remond Molenkamp, Stal Stepelo med det flotte resultat – Gefeliciteerd !!

Se meget mere på www.shetland.nl

 Lige nu planlægges efterårets skuer – som det ser ud lige pt, regner jeg med at deltage med ungdyr til både til Oktoberskuet, samt Novemberskuet.

 

 
     Bønnes Youngster, august 2013.
 
 
August:
 
En KÆMPE stor beslutning er taget! For præcis 2,5 år siden fik jeg en skøn hingst i hånden i samarbejde med Marc de Baan. En tid sammen med Bon Fire v.d Hagenstee, som har været ubeskrivelig fantastiske. Jeg havde aldrig turde drømme om, at få lov til at opleve det, som jeg har gjort med ham – et lille udpluk af hans resultater igennem blot 2 år!
 
Bedste 3 års hingst – Standard Res. Champion – Over All Champion, Hingstekåring 2011
Skuets Bedste Hingst på Tværs af Racer, Ribe Dyrskue 2011 
Skuets 2. Bedste Hingst På Tværs af Racer Kimbrerskuet 2011 
1 kl.x – Bedste 5 års- og ældre Hingst – Standard Champion – Over All Champion, Hingstekåringen 2013. 
Skuets Bedste Hingst på Tværs af Racer – Det Sønderjyske Fællesdyrskue 2013. 
 
Derfor stopper jeg på toppen – min halvdel af Bon Fire er nu blevet solgt til Stutteri Vadehavet. Men derfor slipper jeg ham ikke helt endnu. Bon Fire har vist sig at avle nogen rigtig gode og typefaste afkom med god bevægelse. Ynske v. Stepelo er derfor blevet bedækket ved ham i år.
 
 
OG – så har en ny hoppe fundet vej hertil - netop for at beholde Bon Fire i min avl. Jeg har fra dag 1 af været meget begejstret over Vadehavets Ice Fire, som er Bon Fires 2. årgang fra i år af. Da muligheden opstod omkring hende, sprang jeg til med det samme. Så jeg glæder mig utroligt meget til at følge hendes udvikling.
 
 
Juli: 
Første uge i juli var det tid til årets Landsskue i Herning. Bon Fire v.d. Hagenstee var tilmeldt, dog alene i sit eget hold som 4- og 5 års hingste, men han fik en rigtig flot beskrivelse og modtog 23 point.Tak for nogen rigtig hyggelige dage i Herning.
Et par uger efter var det tid til årets Hoppekåring - det altid en af årets højdepunkter. I år var ingen undtagelse, da Ynske v. Stepelo skulle kåres. Der var i år 2 store, gode og stærke 5 års- og ældre hopper hold. Ynske stod nr. 6 ud af 10 med 40 point, en kåring i 2A. Beskrivelse kommer senere unde Resultater.

Sidst i juli deltog Ynske igen - denne gang til Ribe Dyrskue. Høj sol, 29 grader - altid en fornøjelse at "deltage på hjemmebane" :-)
Ynske stod nr. 3 ud af 6 med en flot beskrivelse og 23 point. Se mere under Resultater snarest.


 


19.06.2013.

Så er det tid til en lille opdatering igen. Tiden flyver afsted lige nu, hvor Dyrskuerne bliver afviklet, træning til hoppekåring osv :-)

Sidst i Maj blev det årlige Sønderjyske Fællesdyrskue afholdt i Aabenraa. Bon Fire v.d. Hagenstee var tilmeldt. Han stod fløj med 23 point, og en rigtig god beskrivelse, som kommer på siden snarest. Det gav adgang til finalen, Bedste hingst. Det er altid en fornøjelse med den dreng - han tog chamøren på, og ved godt når det gælder. Det resulterede i Skuets Bedste Hingst på Tværs af racer ! 


Maaike Liebas, som er lejet ud til Dorthe og Marc, har leveret en dejligt hoppeføl.  Endnu en gang viste Maaike, at hun er en fantastisk hoppe til at klare det hele selv, og hele processen gik lige efter bogen :-) Den nye er selvfølgelig opkaldt efter sin far, Simon v.d. Mulder.

 

 

Vadehavets Simone, helt ny, juni 2013


Ynske v. Stepelo er som sagt tilmeldt Hoppekåringen i næste måned - det går rigtig godt med træningen, selvom det til tider godt kan være lidt kedeligt !! 

 15.05.2013:

Lørdag d. 11. maj var det blevet tid til årets hingstekåring for Bon Fire v.d. Hagenstee. Bon Fire ejes i kompagniskab med Stutteri Vadehavet, så det var en dag vi havde set frem til meget længe!

Bon Fire modtog for 2 år siden sin Avlsgodkendelse med 43 point- Res. Standard Champion – Res. Over All Champion, så der var et mindre pres over skulderen, hvordan det skulle gå i år, MEN Bon Fire røg igen til tops, og tog følgende titler

1. kl.x med følgende beskrivelse: Hingste af særdeles god type, smukt hårlag, god udstråling. Særdeles god dybde, god overlinje, god tøjlelængde. Særdeles gode lemmer med gode hove. God bevægelse i skridt, god indundergreb i trav, god haseaktion, bruger sin skulder godt. 9-9-9-8-9 44 point.

Bedste 5 års- og ældre,

                 Standard Champion,                    

  Over- All Champion.


 

En dag, som var helt unik og meget overvældende! En mange årig drøm om, at man en dag kunne tage en Over-All titel til sig. Dertil skal lyde en kæmpe tak til alle på dagen, som støttede os hele vejen igennem – det er en fantastisk stemning at være i – det gjorde oplevelse endnu mere overvældende - Tusind tak!

 

Dagen startede på fast bund.

 


    

Derefter en flot velkomst af Henning, Kylensten !

Bedømmelse
 Skridt


 Dagens bedste stemningsbilled, Marc de Baan, som har lagt mange timers arbejde i Bon Fire til dette års kåring. Bedre kompagnon findes ikke !!!SKÅL !! Blot et lille udpluk af alle de støttende folk på dagen.  SKÅL !! :-)Tusind tak til følgende for dagens Ærespræmier: (Den berømte keramikhest er efterfølgende tilsendt :-)

Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark
Stutteri Overgårdsminde
Stutteri Mosbækminde


Billederne er taget af Joan Andersen, Fam. Vihrs og Dorthe de Baan

06.05.2013

Det er altid skønt at følge ungdyrenes udvikling her til foråret efter en lang vinter :o)
 
 
 

24.04.2013


Så kom Bon Fire v.d Hagenstee på banen igen, og leverede d. 1. april et skønt hoppeføl på Stutteri Vadehavet. Det er nu hans 2 . årgang, og endnu engang er vi meget tilfredse med det han præstere i avlen ved de forskellige hopper.
Vadehavets Ice Fire efter Signorina V T Laantje, glæder jeg mig meget til at følge i fremtiden !
 
 
Vadehavets Ice Fire


Ice Fire er en tro kopi af sin storesøster, Heart Fire 1 år efter Bon Fire, som allerede har gjort det flot i showringen :-)
 
 
Vadehavets Heart Fire

Jeg har den sidste måneds tid haft en del ponyer med tilbage til Fyn. De 3 1 års drenge på nedestående nyhedsbillede, er kommet på opdragelses-lejr :o)
Ynske van Stepelo er påbegyndt hendes træning, da jeg har planer om at det er i år hun skal tilles til den årlige Hoppekåring. 
 30-03-2013:

Så er vinteren forhåbentlig ved at være ovre !!! Det er nu man beynder at se frem til de lysere, og varmere tider :o)
 
 
 
 

Men indtil videre er det stadigvæk nattefrost - det klager ponyerne nu ikke over :o)
 
 
 
Frosten holder dog ikke unghingstene fra, at være kommet i forårshumør! De 3 drenge, Bønnes Mac O' Fire, Bønnes Youngster, og Vadehavets Hacker skal fortsat gå sammen, som de nyder meget!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maaike Liebas, som er lejet ud til Stutteri Vadehavet, er ved at gøre klar til folingssæson - der er bare nogen der har glemt at fortælle hende, at hun først skal fole om 3 måneder !! :-)
 
I løbet af vinteren har jeg deltaget i Dommerkurser, som er arrangeret af Avlsforeningen - med henblik på ,at dem der ønsker at uddanne sig til dommer, skal fortsætte med forløbet til efteråret 2013 med en efterfølgende eksame.
Det har været nogen rigtig spændende kurser, hvor man hver gang har haft et detaljeret område med fagfolk tilknyttet til. 
 
 


28.11.2012:


Bønnes Youngster er taget fra mor - det tog han meget flot, og trives godt sammen med et par unghingste i det jydske. Han er nemlig rejst til Ribe sammen med resten af mine ponyer :-)
 
 
 
 
Maaike rejste som det første over til Vadehavet, da hun jo er lejet ud Til Marc & Dorthe. Men de har de sidste par år haft muligheden for at åbne op for 10 HA græs her i efteråret, som rækker vinteren over, så jeg har lukket mine ponyer med ud der.
 
 
 
- Fantastisk at se så stor en flok sammen på så stort et areal - her er føllene samlet til en lur.
 
 

Memory er hjemme og kigge på den store omgang vand.
 17.09.2012:

I weekenden deltog jeg til Fynbo-skuet med Bønnes Youngster
Han var en fornøjelse at have med i byen. Han vandt holdet med følgende beskrivelse;
 
"Særdeles god type, god hals og skulder. Passende dybde og brede, overbygget. Passende føre lemmer. God takt, god indundergreb i skridt, vrider i bag. Let og takfast trav. 9-8-8-6-8 = 39 point. 


Fotos; de BaanI finalen blev han placeret som nr. 5, og modtog titlen som Bedste Hingst på dagen.  Tak for ærespræmie til Stutteri Bøgeskov, Stutteri Hola samt Stald Hvidkær.
 
Jeg vandt titlen som Bedste mønstre på dagen, Mange tak for ærespræmie til Milling Conseil.
 
 Tusind tak for hjælp af mønstring til Emma de Baan & trine Porsgaard ! :)
29.08.2012:

I lørdags blev Unghesteskuet i Vestbirk afholdt. Jeg havde meldt Bønnes Memory til i 1 års hoppe holdet. Hun blev placeret som nr. 3/7 med 38 point med en fin beskrivelse. Derudover blev hun tildelt titlen som Skuets bedste Klargjorte :-)
Tak for en dejlig dag, samt et godt tilrettelagt skue som altid !
 
 

 
 Foto; de Baan

Bon Fire v.d. Hagenstee's første afkom, Vadehavets Heart Fire havde også sin debut i showringen. Hun stod nr. 3 i hold med 40 point.


I søndags tog vi turen til M&M Summershow  i Revsø. Her blev Bønnes Memory nr. 2 i 1 års hoppe holdet med 36 point - Bedste 1 års Shetlandspony + deltagelse i Junior Championat. 
 
En hård, men en meget lærerig weekend for Memory, hvor hun opførte sig virkelig flot. Resultater fra skuerne vil komme på hendes side inden længe.
 
 13.08.2012:


D. 1. - 4. august tog jeg turen sammen med Stutteri Vadehavet til det internationale Show i Ermelo, Holland. Dorthe & Marc havde tilmeldt Vadehavets Esterbaan og Vadehavets Grace, som jeg havde fornøjelsen af at mønstre. Børnene havde tilmeldt Vestbjergs Cirkeline til Agility.
 
Vi ankom tirsdag aften til pladsen, så vi tog en tur ud til Stal Stepelo v/ Edith & Remond Molenkamp, hvor jeg købte Ynske van Stepelo i vinter. En rigtig hyggelig formiddag, hvor vi fik set stutteriet ponyer. De havde tilmeldt Ynskes datter, Dolores van Stepelo, samt en halvsøster til Bønnes Youngster, Dana van Stepelo, begge efter Spartacus van Aruba. Dolores van Stepelo gik nr. 3 i sit hold – Dana van Stepelo gik nr. 2 – så det var et par rigtig flotte resultater. Et stort tillykke til Edith & Remond !
 
 
 
Ynske van Stepelo's helsøster, Wodette van Stepelo KR.

Wieke van Stepelo KR.


 
 
 
 
 
Dolores van Stepelo efter Ynske van StepeloTorsdag og fredag gik det løs med alle bedømmelser. Det var et meget veltilrettelagt show med en masse kvalitetspræget ponyer iblandt holdene. Brugsklasser med kørsel, spring og agility kørte deres klasser ved siden af eksteriørklasserne i løbet af dagene.
 
 
 
Vadehavets Esterbaan, foto: de Baan 
Vadehavets Grace efter Simon v.d Mulder, foto: Charlotte Møller
Vadehavets Agility-Team, som trak 8 placeringer hjem på Vestbjergs Cirkeline i Agility-ridning, Agility for hånd, samt springning for hånd.

Ja, nogen nøjes blot med at kigge på :o) Foto, de Baan  Hver morgen startede danskerlejren op med nationalsang imens det danske flag blev hejst. Det var en helt fantastisk oplevelse at være med som dansker i dette fantastiske sammenhold! Fredag aften skulle vi traditionen tro spille fodboldkamp mod Holland, som vi besejrede 3-1. 
 
 

Fællesspisning i dansker-lejeren Lørdag var den store finaledag - danskerne deltog i alt med 3 ponyer i finaleklasserne
 

Stjernens Piano 


Vihrsgårdens Pearl-  Plato

Fie Hagenstrup


Et stort tillykke med alle resultaterne ved de danske ponyer til showet i Ermelo !


23.07.2012:

 
Tiden den flyver jo afsted ! :-)
Her i juli måned har jeg deltaget til årets Landsskue i Herning, samt den årlige Hoppekåring i Randers. Begge arrangementer var meget vellykket med en skøn stemning blandt avlerne! :o)  
 
Til årets hoppekåring havde jeg fornøjelsen af, at komme på en delt 1. plads som elitemønster til mønstringskonkurrencen. Mange tak til Avlsforeningen for ærespræmien.
 
I denne uge står den på forberedelser til årets Internationale Show i Ermelo, Holland. En begivenhed som mange avlere har set frem til - det er for mit vedkommende mit første Internationale Show jeg skal deltager i, så det ser jeg meget frem til.
 
Det går super godt med Maaikes nye hingsteføl, Bønnes Mac O' Fire - en selvsikker dreng, som tegner rigtig godt :o)
 
 
 
 

Mac O' Fire, 3 uger gammel

30.06.2012:


Så folede Maaike Liebas ENDELIG !!!
Det er nu ikke fordi hun er gået 4 uger over - men efter at have regnet lidt på det, så passer det med at hun er gået om sidste år, hvor jeg ikke har set det, hvor hun har gået i stod med Bon Fire indtil vinteren.
 
Men selvom det har været en lang ventetid her i juni måned, så har det bestemt ikke været forgæves. En flot sortbroget hingst blev født imorges kl. 07.00. Endnu en gang viste Maaike, at hun er en fantastisk hoppe til at klare det hele selv, og hele processen gik lige efter bogen :-)

Dette var årets sidste føl efter Bon Fire v.d. Hagenstee, og man må nu sige, at denne herre kan finde ud af at lave farver - der er i år lavet følgende farver efter ham;
 
Sort hingst - sort hoppe = Sort
Sort hingst - mørk rød hoppe = Brun
Sort hingst - sortbroget hoppe = Sortbroget
 
Se mere på www.stutteri-vadehavet.dk for at se føllene.
 
Billeder af den nye Mac O' Fire vil komme inden længe!
 
 
 
 

 

14.12.12

 

 

I lørdags fik jeg tid og muligheden for at komme til Holland og overvære årets Hingstekåring for de unge hingste. I Holland skal alle unge hingste modtage en godkendelse her i december måned, inden de må komme i en fremtidig avl. Der var i alt 199 tilmeldte hingste i år, hvoraf følgende antal i de forskellige størrelsesgrupper fik godkendelse:

 

Groote Maat – 4 godkendte 

Midden Maat - 5 godkendte 

Mini Maat       - 6 godkendte 

Kleine Maat   - 6 godkendte 

I alt 21 godkendte ud af det samlede antal. Disse tal viser hvor ekstremt svært det bliver at få sin unge hingst igennem den første godkendelse. Jeg har været vant til at se "toppen af poppen" i januar måned, hvor de godkendte og ældre hingste fremgår. Det er derfor utrolig spændende, at se et stort antal hingste på 2,5 til 4 år. 

Turen derned var i selskab med Dorthe de Baan, samt Susanne & Christina Vihrs. Vi gjorde det hele på 1 døgn, hvor vi kørte hjemmefra kl. 03 om morgen, og var hjemme igen ved midnat. At der kan ske SÅ mange ting på så få timer – ja det er et stort spørgsmål !! Ta’ et kig på Stutteri Vihrsgården, samt Vadehavet, som har lagt beretning for den spændende tur! :-))

 

 

 

 

 

 

 

04.12.11

 

Nu er vi for alvor kommet ind i de mørke tider, samt fuld drøn på vinterfodringen af ponyerne.

Memory nyder sin tid sammen med Maaike og Bon Fire. Det er planen, at Memory bliver taget fra, når den nye hoppe, Ynske kommer hjem hvor de så vil komme til at gå sammen vinteren ud.  Bon Fire og Maaike bliver gående sammen indtil Bon Fire skal en tur til Vadehavet først i Marts måned, hvor han vil stå til rådighed i bedækningssæsonen 2012.

Jeg kan her i vintermånederne, se tilbage med meget tilfredse øjne på sæsonen 2011. I denne måned er det præcis et år siden, at handlen gik igennem ang. Bon Fire, som efterfølgende fulgte med  hjem fra Hingstekåringen i Holland i januar.  Det har været en meget stor oplevelse at tilrettelægge, samt udarbejde en arbejdsproces for Bon Fire i starten af året. Det endte ud i en fantastisk dag til Hingstekåringen i DK med en godkendt avlsgodkendelse med 43 point, samt titlerne som Standars Res. Champion – Overall Res. Champion.  Senere på sæsonen modtog han de eftertragtet 24 point til Ribe Dyrskue, samt titlen som Skuets Bedste Hingst på tværs af racerne! :-)

I foråret fik jeg hoppeføllet, Bønnes Memory som året ud har haft en meget positiv udvikling. I efteråret deltog hun til Fynbo-Skuet hvor hun stod nr. 2 ud af 7. Jeg glæder mig utrolig meget til foråret, hvor hun efter planen skal starte ud med at deltage i Unghesteskue i Vestbirk, samt i Skive.

Hvis alt går efter planen, så bliver Ynske van Stepelo hentet hjem i forbindelse med, at jeg er nede til Hingstekåring i Holland d. 6-7 januar 2012, så det bliver rigtig spændende ! :-)

 

 

GLÆDELIG JUL
OG GODT NYTÅR !
På gensyn i 2012 :-)

 

 

 

16.11.11

 

Jeg har fået denne fantastiske mulighed for at købe en generation af Stal Stepelo, Holland, nemlig 5 års avlshoppen, Ynske Van Stepelo på 103 cm.

Ynske van Stepelo er efter 1. Præmie hingsten   Edmund van de Brouwerij, som 4 år i træk fik 1. Præmie i Holland.

Hendes mor, Pandora van Stepelo KR. PREF. har siden 2003 fungeret som stamhoppe ved Stepelo. Hun har 4 år i træk fået 1. Præmie – hun har til lige med vundet klassen ”hopper med afkom” hele to gange.

Hendes morfar Libero v.d. Hertraksestraat 1. Præmie, blev Hollandsk Champion i 2001. Han har på trods af sin korte levetid i avlen – gjort sig tydelig mærket med nogen stærke afkom.  Han er bl.a. far til hingstene; Shadow van Drieoka med 1. Præmie i Holland, samt den velfungerende avlshingst Sigbrand van’t Hoogeland.  Libero har også gjort sig stærkt bemærket med sine afkom af hopper – her kan bl.a. nævnes; Rikie v.d. Benninkdijk, som er kåret herhjemme i DK i 1. Kl., samt Sabatini van Stepelo som er blevet solgt til Finland, hvor hun opnåede titlen som Over All Champion.

Ynske van Stepelo er drægtig med hingsten, Spartacus van Aruba, som 3 år i træk har fået 1. Præmie. Hans far No Fear van de Römer , blev Hollansk Champion inden han blev solgt til Sverige.  

Ynske van Stepelo vil blive hentet til Danmark i løbet af December/januar måned. Så det glæder jeg mig utrolig meget til. Jeg har nu det sidste års tid formåede at få de blodlinjer ind i min avl, som ønsket var ; Libero W vd. Hertraksestraat – Friso v.d Heuvelshof, samt No Fear van de Römer.  Så det bliver utrolig spændende at følge de næste generationer frem.

 

 

Ynske van Stepelo, september 2011

 

 

 

26.10.2011:

 

Memory, som er rundet ½ år, og samtidig er i fuld udvikling :-)

  

 

 

 

 

 

 

16.10.11:

 

Her i efteråret kan det ske for deltagerne for Vild med Dans, at der går en sort klap ned inde på dansegulvet :-) Men det kan såmænd også ske ved en materialprøve, som desværre ramte Bon Fire og jeg her i weekenden. Opvarmningen blandt de andre hingste gik rigtig godt - han gik så flot med en rigtig god kontrol. Hvad der så skete inde på banen kan jeg desværre ikke svare på. Jeg havde meget store problemer med at drive ham frem, som ellers aldrig har været noget problem for ham i træningen herhjemme, samt i byen. Det kunne bl.a. skyldes, at hans meget store hårpragt forhindrede ham i hans føling med punkterne på banen, som var en af de største årsager fra dommerne. Jeg er enig i hans bedømmelse - hvad jeg ikke havde forventet at skulle høre fra en dommer var, "at det ville hjælpe med noget mere træning hjemmefra". Det er ellers ikke min mening, at bruge private hjemmesider til folks udtagelser, da jeg ikke synes det høre hjemme disse steder. Men lige præcis denne episode overraskede mig meget, at man kan udtale sig efter en endt prøve at træningen ikke er i orden, når man ikke kender til hingstens arbejde hjemmefra. Denne kommentar overraskede også rigtig mange avlere, som så det. Når det så er sagt, så gjorde dommerne et stort og flot stykke arbejde hele dagen igennem! 

 Sket er sket, og det gode er jo, at vi gennemførte og bestod materialprøven, så det er jo det vigtigste af alt! :-) Et stort tillykke til at deltagerne med deres resultater.

 

 

 

Det var i dag 3 meget glade ponyer, som blev lukket på ny stor fold, som jeg har gemt hen over sommeren - det gør at vinterfodringen kan udskydes i et godt stykke tid, så det er jo dejligt  :o)

 

 

 

Bønnes Memory

 

 

 

 

 

11.10.11:


I lørdags tog vi den lange tur til Aars, for at deltage i dette års Kimbreskue. Bon Fire var alene i sit 3 års hold - han modtog 23 point med en fin beskrivelse. Han blev tildelt adgang til finalen om ærespræmie. Her blev han peget ud som en af de 19 bedste heste på dagen, og fik hermed tildelt ærrespræmien. Tusind tak til Hedegaarden Agro for den flotte ærespræmie. Han endte hermed som nr. 11 ud af 19, og blev 2. bedste hingst på tværs af racer :-)

Det var et rigtig godt tilrettelagt skue - det er bestemt ikke sidste gang, at jeg tager turen derop! 

I denne uge bliver de sidste træninger færdiggjort, inden turen går til Brædstrup på lørdag til årets materialprøve.

 

 

 

Foto: Vihrs

 

 

 

24.09.11.

I øjeblikket er træningen af Bon Fire i fuld sving. Om 14 dage går turen jo til Aars, hvor vi for første gang skal udstille. Katalog til dette skue kan ses her

Allerede weekenden efter skal vi deltage i materialprøven. Træningen dertil, går over alle forventninger. Jeg er meget imponeret over hans hans temperament, samt hans vilje til at samarbejde, når han trods alt kun er 3 år. Så det er meget spændende om det går lige så godt i byen, som herhjemme bag linerne :-))

 

 

 

 

 

 

 

18.09.2011:


Så blev dette års Fynbo-Skue veloverstået. Det er altid en fornøjelse, at komme til dette skue, hvor planlægning og stemning altid er i top! Årets dommere var Susanne Dahl & Jan Bjørnshøj.

Bønnes Memory deltog i et stærkt hoppeføl hold. Hun blev placeret som nummer 2 ud af 7 med beskrivelsen ” Stort hoppeføl af god type med et kønt hoved. Store harmoniske rammer, knap udfylte. Dog lidt kort hals. Ført fundament med gode hove. En lige skridt, men savner energi. Velafbalanceret trav. 8-7-8-8-8 - 39 point. I finalen blev hun placeret som nr. 13/20 .

Det var en stor fornøjelse, at have både Memory og Maaike med i byen, hvor begge hopper præsteret et dejligt temperament. Dette medførte og til at jeg blev udtaget til mønstringskonkurrencen med Memory. En stor tak til Emma De Baan for den store hjælp omkring Maaike, som blev udført til UG! Også en stor tak til Pernille Skårup samt Martin Skov for hjælpen i finalen med Maaike og Memory – det var guld værd!

Senere på eftermiddagen havde jeg endnu en gang fornøjelsen af, at fremvise Vadehavets Esterbaan.  Han blev bedømt i 2 års holdet, hvor han belønnet med flotte 41 point. Her blev jeg også belønnet med mønstringen, samt samarbejdet med Esterbaan. Selvom jeg var blevet udtaget én gang til mønstringskonkurrencen, så valgte dommerne  at udtage mig endnu en gang. Jeg valgte at fremvise Esterbaan i denne konkurrence, hvor vi blev nr. 2.

En stor tak til Stutteri skovvangen, Hedensted for den flotte ærespræmie, som jeg modtog ved Memorys deltagelse i finalen. Også en tak til Valsøe Design, Varde for den flotte ærespræmie ved mønstringskonkurrencen. 

 

 

 

Foto: Flemming Knudsen

 

 

 

 

Foto: De Baan

 

 

Vadehavets Esterbaan


 

31.08.2011:

Jeg har nu planlagt hvor efterårets udstillinger skal være.

Bønnes Memory  er meldt til Fynbo-skuet d. 17. september. Det er første gang jeg skal udstille føl af egen avl. De sidste par år har jeg ventet til ungdyrenes klar til udstilling som 1- års, så det bliver spændende.

Jeg har altid godt kunne tænke mig, at deltage ved kimberskuet i Års. I år skal det prøves, så jeg har meldt Bon Fire til skuet, som foregår d. 8. oktober. Så hans træning bliver vedligeholdt i denne måned, da vi samtidig er igang med træning til årets materialprøve, som han efter planen skal aflægge i Jylland d. 15. oktober.

 

 

Memory i starten af sommeren 2011.

 

 

22.08.2011:

I weekenden deltog Bon Fire v.d Hagenstee ved dette års Mountain and Moorland show, som første gang blev afholdt på jysk grund. Han deltog i 3-års holdet, hvor han stod nr. 1 med 40 point. Han beskrivelse vil komme på hans egen side. 

Det var et rigtig godt tilrettelagt skue, hvor forarbejdet var iorden fra skueledelsen af - planlægning, såvel som de mange flotte ærespræmier, som var blevet skænket ved skuet. 

Jeg fremviste bl.a. Vadehavets Esterbaan, en 2-årige unghingst fra Vadehavet af, med stærke blodlinjer, som jeg ser et godt potentiale i.  Hans far Shadow v.d Drieoka var også far til mit første afkom af egen avl, Bønnes Mastillo, som jeg mistede pga sygdom sidste år. Hans mor er halvsøster til Maaike Liebas, da de begge er efter Carlos v. Heesselt. Hvis han udvikler sig lige så positivt, som han har gjort det sidste halve år, så tager jeg ham i træning i det nye år - med en mulighed for at han bliver stillet til avlsgodkendelse i maj måned, hvis alt går vel. 

Et stort tillykke til alle resultater ved dette M & M show. Over-all titlen tog shetlænderne sig af, idet Bento Bomuld, ejet af Maria Busk vandt denne titel med flotte 47 point - STORT tillykke! :-)

 

 

Vadehavets Esterbaan

 

 

 

 

August 2011:

Så lykkedes det endelig at få en hjemmeside stablet på benene igen :-)

 

Som rigtig mange ved, så købte jeg i samarbejde med Stutteri Vadehavet en 3-årige hingst i Holland, Bon Fire v.d Hagenstee. Han har gået ved mig hele foråret, hvor vi har trænet til den årlige hingstekåring, som fandt sted i maj måned i Fredericia. En dag, som jeg med stor stolthed ikke vil glemme. Det lykkedes os, at stå fløj med 43 point samtidig med at blive  Starndard Res. Champion, samt Overall Res. Champion. 

Fredag d. 31. juli deltog Bon Fire ved Ribe